Zo krijg je mooi en gezond haar!

Iets wat iedereen wilt, is een mooie volle bos met haar. Niet iedereen heeft dit van nature en daarom lees je in dit artikel hoe je ervoor kan zorgen dat je mooi en gezond haar krijgt zonder hairextensions. Lees zeker even verder, want de tips die in dit artikel staan, zijn zeker de moeite waard om uit te proberen!

Kam geen nat haar

Kam je haar niet als het nog nat is. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de kans dat het haar beschadigt veel groter is als het haar nat is. Dit heeft te maken met het feit dat nat haar veel sneller breekt en dus beschadigt. Nat haar kan bij het kammen uiteengetrokken worden en het is een stuk elastischer waardoor het beschadigd. Het is dus een slim idee om je haar voor het douchen te kammen en niet na het douchen. 

Wat voor borstel moet je gebruiken? 

Het is het beste om een grove kam of borstel met flexibele punten te gebruiken. Ook is het fijn als de kam of borstel bolletjes aan de uiteinde van de puntjes heeft. Deze zijn veel beter voor je haar dan borstels die dit niet hebben. 

Gebruik zo min mogelijk hitte op je haar

Föhn, stijl en krul je haar zo min mogelijk is het advies als je mooi en gezond haar wilt hebben. Het is niet goed voor je haar om het veel in aanraking te laten komen met hitte. Als je toch echt je haar in model wilt krijgen, kan je erop letten dat je de föhn wat verder van je haar afhoudt en niet op de heetste stand zet. Zo voorkom je dood haar. 

Gebruik niet te vaak haarlak en gel

Er zijn erg veel haarproducten die ervoor zorgen dat jouw haar mooi in model blijft zitten. Denk aan wax, gel, haarlak en mouse. Kies het liefste voor producten waar je haar niet heel hard van wordt. Hoe harder je haar wordt van een product, hoe groter de kans dat je haar beschadigt raakt door het product. Pas dus echt op met dit soort haarproducten.