Werken als een persoonsbeveiliger

Nederland is een vredig en prachtig land waar de inwoners vrij kunnen leven. Helaas zijn er ook inwoners van Nederland die bedreigd worden en hierdoor misschien wel vrezen voor hun leven. Dat kan ermee te maken hebben dat ze een belangrijke functie bij de overheid hebben, een groot vermogen hebben opgebouwd of juist actief zijn geweest in het criminele circuit. Deze personen moeten beveiligd worden omdat ze anders constant lastig gevallen worden of misschien zelfs het slachtoffer worden van een aanslag. 

 

Wat ga je doen als persoonsbeveiliger?

Wanneer je als persoonsbeveiliger aan de slag wilt gaan, dan wil je natuurlijk ook weten wat je gaat doen. De naam zegt het eigenlijk al, je gaat personen beveiligen. Je hoeft er niet vanuit te gaan dat je ex-criminelen of de koning gaat beveiligen, want dit is een taak voor de Koninklijke Marechaussee. De personen die je als persoonsbeveiliger gaat beveiligen, zijn personen die een belangrijke functie hebben bij een groot bedrijf. Je zorgt ervoor dat de persoon die je beveiligt ook de gehele dag veilig is. Helaas hebben steeds meer mensen persoonsbeveiliging nodig omdat het niet veilig voor ze is als ze alleen de straat op gaan. 

 

Hoe kun je solliciteren?

Als het je echt leuk lijkt om personen te beveiligen en veiligheid hoog in het vaandel hebt staan, dan is het zeker een aanrader om te solliciteren. Je kunt op verschillende manieren solliciteren. De meeste mensen die als persoonsbeveiliger willen werken in de privé-sector kiezen ervoor om te solliciteren via de website van een beveiligingsbedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld solliciteren voor mobiele surveillance bij Seris. Je kunt dit eenvoudig via de website doen, maar ook kun je telefonisch contact opnemen. 

 

Kan je als persoonsbeveiliger werken met een strafblad?

Wanneer je voor een bedrijf als persoonsbeveiliger wilt werken, dan is het belangrijk dat je geen ‘crimineel’ verleden hebt. In feite word je door de wet als een crimineel gezien als je een strafblad hebt. Bedrijven die zulke diensten aanbieden aan klanten vinden het zeer belangrijk dat de veiligheid van hun client altijd gewaarborgd wordt. Zij kunnen het zich dus niet permitteren om een persoon in dienst te nemen die een strafblad heeft. Wil je echt als beveiliger werken en heb je een strafblad? Dan kun je wel solliciteren bij de Defensie. Zij gaan kijken naar je delicten en maken aan de hand daarvan een beslissing.