Wat zijn de voordelen van gellak?

Wanneer je je eigen nagels wilt lakken of wilt laten lakken door een schoonheidssalon, dan heb je keuze uit verschillende soorten lak. Hierbij kun je denken aan basis nagellak, acryl nagellak en gellak. Veel vrouwen die hun nagels doen of laten doen, kiezen voor gellak aangezien dit veel voordelen te bieden heeft. Wil je ook weten wat de voordelen zijn van gellak? Dan is het aan te raden om dit artikel te lezen!

 

Gellak is binnen enkele seconde droog 

Een van de grootste voordelen van gellak, is ook precies de reden waarom schoonheidssalons zoals schoonheidssalon Artinails & Beauty gellak gebruiken. Dat is namelijk dat gellak binnen enkele seconde droog is. Andere soorten nagellak hebben enkele minuten de tijd nodig om goed te drogen. Ook zijn er nagellak soorten die zelfs een UV-lamp nodig hebben om goed te drogen. Als je zelf je nagels wilt lakken, dan is gellak de juiste keuze, want je hebt er niets anders voor nodig en het is makkelijker aan te brengen. 

 

Gellak is eenvoudig te verwijderen 

Als je voor de eerste keer je eigen nagels gaat lakken, dan is het natuurlijk mogelijk dat het resultaat niet goed is. Dat is ook te begrijpen, want het lakken van nagels kan ontzettend moeilijk zijn omdat het precisiewerk is. Acryl nagellak is een soort nagellak dat erg moeilijk te verwijderen is, maar dat is niet het geval bij gellak. Gellak kun je verwijderen door nagellak verwijderaar aan te brengen. Dit is een chemisch goedje dat gellak binnen enkele minuten afbreekt. 

 

Het blijft langer zitten 

Wanneer je je nagels gaat lakken of laten lakken, dan wil je natuurlijk dat het aangebrachte nagellak ook zo lang mogelijk blijft zitten. Veel nagellak soorten, waaronder acryl nagellak, blijven maar enkele weken zitten en dan begint het te vervagen. Dat is niet het geval bij gellak want dat kan soms wel maanden meegaan. Hierdoor kun je veel tijd besparen als je zelf je eigen nagels lakt, maar ook veel geld besparen als je de nagels hebt laten lakken door een schoonheidssalon.

 

Het beschermt je nagels 

Dagelijks maak je gebruik van je vingers en het is mogelijk dat de nagels van je vingers beschadigd raken. Dit is erg vervelend, maar het kan ook zeer pijnlijk zijn. Wanneer je kiest voor het aanbrengen van gellak, dan ziet dat er niet alleen mooi uit, maar ook bescherm je daarmee je nagels omdat gellak een beschermende laag is.