Wat je niet moet vergeten als je op uitwisseling gaat!

Op uitwisseling gaan is voor velen een van de leukste herinneringen aan een schoolperiode. Je gaat naar een nieuw land met nieuwe kansen, mensen en ervaringen. Maar veel deelnemers vergeten de hoeveelheid planning die een uitwisseling vraagt. Zo zijn er tal van hogescholen in verschillende landen met verschillende specialisaties. Naast al die keuzes heb je nog genoeg zaken te regelen. Bijvoorbeeld het wisselen van geld, aanvragen van creditcards, plannen van bezichtigingen en het regelen van een verzekering voor je uitwisseling.

Wees voorbereid op stress

Personen ervaren stress op verschillende manieren. De een kan er heel goed tegen terwijl de ander snel gestrest is. Vergeet niet dat op uitwisseling gaan en voor langere tijd in een ander onbekend land verblijven voor meer stress kan zorgen dan je lief is. Ga goed voorbereid op reis en pak het liefst samen met iemand anders je koffer in zodat je zeker niets vergeet. 

Doe je huiswerk

Doe je huiswerk, ook spreekwoordelijk. Neem je paspoort en andere belangrijke reisdocumenten mee en lees je alvast in over je nieuwe omgeving. Vergeet tijdens je verblijf ook niet te focussen op school. Probeer je werk goed bij te houden. Nederlandse docenten willen nog wel eens een oogje dicht houden wanneer iemand zijn of haar huiswerk niet af heeft. Het zou toch jammer zijn als je nieuwe docent je na twee weken al niet meer in zijn of haar lessen binnen laat. Zorg voor een goede werkinstelling en vergeet na de lestijden zeker niet te genieten.

Houd je thuisfront op de hoogte

Vergeet tijdens je reis je familie en vrienden niet te updaten. Je ouders en familie vinden dit waarschijnlijk nog spannender dan jijzelf. Ze zien hun zoon of dochter afreizen naar een ver land terwijl ze geen mogelijkheid meer hebben om in te grijpen wanneer ze dit nodig achten. Houd ze dus op de hoogte van je reis en de avonturen die je meemaakt. Zo is er de mogelijkheid om een simpele blog of vlog te maken of je avonturen te posten op je eigen website. Wat je ook kunt doen, is het beginnen van een eigen Instagram voor je reis. Zo kun je enkel de personen toevoegen die je op de hoogte wilt houden en hoef je niet iedereen apart een bericht te sturen.

Mocht je nog in de ori├źnterende fase zitten, klik dan hier voor meer informatie over een uitwisseling met een echte Amerikaanse high school.