Wat is een doseerhopper?

In de agrarische sector, zoals de landbouw en tuinbouw, worden tal van machines en apparaten gebruikt om de bedrijfsvoering te automatiseren en sneller te laten verlopen. Een van de machines die veel gebruikt wordt, is de zogenoemde doseerhopper. Wat is dit voor soort machine? Waarvoor hebben agrariërs doseerhoppers nodig en welke voordelen heeft een doseerhopper huren bij Van Trier te bieden?

Een doseerhopper: wat is dit voor soort machine?

Een doseerhopper, ook wel doseermachine genoemd, is een speciale landbouwmachine die het mogelijk maakt om je oogst en gewassen goed te verdelen. Vandaar de naam doseerhopper. Doseerhoppers worden ingezet bij producten die laag bij de grond worden aangevoerd. Doseerhoppers kunnen het beste gevuld worden met kiepwagens of met trekkers/aanhangers die een laag plateau hebben. Via de doseerhopper wordt de lading verder vervoerd via transportbanden voor inschuring of transport.

Je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker

Het grootste voordeel van doseerhoppers is natuurlijk dat deze het agrarisch werk een stuk eenvoudiger maakt. Je kunt volledig geautomatiseerd jouw gewassen en producten sorteren en op de transportband laden. Zo wordt oogsten en de afvoer van jouw producten naar een vrachtwagen of loods een stuk gemakkelijker. Daarbij is prettig dat moderne doseerhoppers in allerlei soorten en varianten verkrijgbaar zijn. Zo kun je een grote doseerhopper huren bij Van Trier, maar ook kleinere machines huren of kopen. Het is maar net waar jij als agrariër behoefte aan hebt. Voor elke wens is bij een professionele verhuurder of verkoper van landbouwmachines wel een oplossing op maat beschikbaar.

Een doseerhopper is relatief voordelig te huur of te koop

De vraag of een doseerhopper huren bij Van Trier of deze machine kopen voor jou het aantrekkelijkste is, is afhankelijk van hoe vaak je per jaar een doseerhopper nodig hebt. Mocht dit beperkt blijven tot bijvoorbeeld één of twee keer per jaar, dan is huren financieel het meest aantrekkelijk. Als boer of tuinbouwer krijg je dan niet te maken met extra kosten als onderhoud, opslag en inspectie van de doseerhopper. Heb je vaker per jaar een doseerhopper nodig voor jouw werkzaamheden, dan kun je overwegen om een machine te kopen. Vind je de keuze lastig? Neem dan contact op met een professionele leverancier van landbouwmachines en laat je goed voorlichten over alle opties!