Wat geef je cadeau bij een geboorte?

Hoera! Iemand die je kent is net bevallen en je gaat binnenkort op kraamvisite. Dat is natuurlijk enorm leuk, maar ook een beetje stressvol, in het geval dat je geen idee hebt wat je moet meenemen voor de kersverse baby. In dit blog, helpen we je dan ook op weg met een paar ideeën.

 

Er zijn een paar dingen die je beter niet kunt doen als je een kraamcadeau gaat geven. Zo zijn knuffels een nogal standaard cadeau en worden die erg vaak gegeven. Een kind heeft vaak slechts een of twee favoriete knuffels en de ouders hebben vaak ook al een knuffel gekocht, dus dan heeft nóg een knuffel niet zo heel veel zin. Als je dan eenmaal een leuk cadeau gekocht hebt, is het ook leuk om dat leuk in te pakken. Gebruik bijvoorbeeld een paar geboortestickers van leukgegeven, zo kun je het cadeautje even opfleuren.

Een fotoboek

Er zijn speciale fotoboeken voor ouders om daar de mooiste foto’s van hun kind in te plakken. Zo’n fotoboek is hartstikke leuk om cadeau te geven en het beloofd een leven lang mooie herinneringen aan de tijd van de ouders en het kind samen. Ook op latere leeftijd is zo’n fotoboek leuk, want ze kunnen overgegeven worden van de ouders op het kind, waardoor het kind ze weer aan zijn kinderen kan laten zien. 

Een sprookjesboek

Ieder kind zou op moeten groeien met een gezonde dosis sprookjes, mythes en legendes. Voor de ouders die niet alle sprookjes, mythes en legendes uit hun hoofd kennen, is een sprookjesboek een goed cadeau. Ga voor een klassieker, met sprookjes van de gebroeders Grimm of ga voor een moderner boek, zoals ‘Misschien wel echt gebeurd’ van Annie M.G. Schmidt. Zo leert het kind niet alleen wat over cultuur en geschiedenis, maar maakt hij ook prachtige avonturen mee.

Een kraammand

Een oude traditie bij het op kraamvisite gaan, is het geven van een kraammand. In een kraammand zitten allerlei kleine kraamcadeautjes. Denk bijvoorbeeld aan een rammelaar, een pak luiers, een voorleesboekje of een nachtlampje. Het idee van een kraammand is dat de kersverse ouders iedere dag van de eerste kraamweek een cadeautje uit mogen pakken, waardoor ze zo dus iedere dag een nieuw cadeautje krijgen.

Iets voor de ouders

Het is natuurlijk super leuk om een cadeautje voor de baby te kopen, maar daarbij is het ook leuk om te denken aan een cadeautje voor de ouders. Denk bijvoorbeeld aan een lekker zeeppakket of een leuk voedselpakket. Je kunt ze ook een boekje geven, met daarin een aantal tickets die ze bij je in kunnen leveren, zodat jij een dagje op de baby past. De ouders kunnen er dan even een dagje tussenuit en jij past dan een dagje op de baby. Dit is een leuke manier om te laten zien dat je voor de ouders klaarstaat om ze te helpen.