Waar moet ik aan denken bij een surfvakantie?

Ben je van plan om te gaan surfen op je eerstvolgende vakantie? Dan zijn er een aantal dingen die je niet mag vergeten. In dit artikel vertellen we je aan welke dingen je moet denken als je op surfvakantie gaat; zo heb jij geheid de tijd van je leven!

De juiste kleding

Wanneer je gaat surfen, doe je er goed aan om een goede zwembroek te kopen, zoals een surf short van Ramatuelle. Wanneer je naar een plek gaat waar de zee altijd lekker warm is, kun je namelijk gewoon in je zwembroek surfen. Is de zee te koud? Dan moet je een wetsuit meenemen; deze zijn erop gemaakt om je lekker warm te houden als je gaat surfen, snorkelen of duiken in koudere wateren.

Surfboard: kopen of huren?

Wat je verder niet mag vergeten mee te nemen op vakantie, dat is je surfboard. Deze kun je kopen als je van plan bent om vaker te gaan surfen en vervolgens meenemen op reis. Ben je een beginner of vind je het surfboard te groot of onhandig om mee te nemen? Dan kun je bij de meeste stranden ook een surfboard huren. Let dan wel op dat je naar een strand gaat waar vaker wordt gesurfd, anders heb je de kans dat je misgrijpt!

Check het weer!

Eén van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden op surfvakantie, is dat je op tijd het week checkt. Er moet voldoende wind staan om goede golven te creëren, anders zit je voor niks met je surfboard in het water. Te veel wind of slecht weer, zoals regen en een storm, is echter goed om te ontwijken, omdat dit gevaarlijke situaties kan veroorzaken.