Vier verschillende soorten sauna’s: keuze genoeg dus!

Mensen die op zoek zijn naar een comfortabele privésauna en zich gaan oriënteren, verbazen zich nogal eens over de keuzemogelijkheden die er qua soorten sauna’s zijn. Een sauna kopen van Elite Wellness is zo gebeurd, maar eerst moet je natuurlijk wel goed weten welk saunatype je precies wilt hebben. In dit artikel zetten we de vier soorten sauna’s voor je op een rij die vandaag de dag het meest populair zijn. Er zit vast wel een perfect model tussen die je aanspreekt, als je plannen hebt om een sauna te kopen van Elite Wellness!

Erg geliefd: de Finse sauna

Een van de meest geliefde soorten sauna’s van tegenwoordig is de zogenoemde Finse sauna. Deze sauna staat ook wel bekend als de opgietsauna. Kies je voor een sauna kopen van Elite Wellness, dan is de Finse sauna een prima keuze. De temperatuur varieert tussen 80 graden en 100 graden. Bij de Fins sauna warmt de cabine op door een kachel vol lavastenen die overgoten dienen te worden met water. Heerlijk comfortabel!

Goed voor spieren en tégen blessures: de infraroodsauna

Een ander type sauna dat veel gebruikt wordt, is de zogenoemde infraroodsauna. Deze sauna’s werken met infraroodlicht en worden minder warm dan Finse sauna’s, namelijk tussen de 35 graden en 60 graden. Infraroodsauna’s zijn vooral helpend voor mensen die last hebben van spierklachten of blessures willen voorkomen als sporter.

Optimale ontspanning: de kruidensauna

Een van de beste saunasoorten voor mensen die willen ontspannen, is de kruidensauna. Gemiddeld is de temperatuur in kruidensauna’s 70 graden. Deze sauna’s staan erom bekend dat ze een mentaal rustgevend effect hebben en heerlijk comfortabel zijn om te gebruiken. Kruidensauna’s maken gebruik van heerlijke kruiden als munt, tijm en rozemarijn, die geleidelijk opbranden.

Voor een gezonde huid: de stoomcabine

Wil je een sauna kopen van Elite Wellness omdat je huisproblemen hebt of omdat je last hebt van je luchtwegen? Overweeg dan een stoomcabine als sauna. Een stoomcabine zorgt voor een zeer hoge luchtvochtigheid van 99 procent, wat positieve effecten heeft op mensen die last hebben van huidproblemen of last hebben van hun longen. De temperatuur is met 45 graden gemiddeld. Ook als je na een zware werkweek wel eens stress hebt, is een stoomcabine ideaal om tot volledige ontspanning te komen.