Uw huis opruimen voor een bezichtiging

Besloot je om je woning te verkopen? Om je huis snel en aan de juiste prijs te verkopen is een opgeruimd en schoongemaakt huis belangrijk. Niet alleen in, maar even goed rondom je huis. Zorg ervoor dat je tuin er netjes onderhouden bij ligt. Maak ook je voordeur en je ramen spic en span. Samen met je tuin is dit namelijk het eerste wat bezoekers van je huis te zien krijgen. De voorzijde is het visitekaartje van je woning. Maar welke eenvoudige tips geven nog een meerwaarde aan je woning en kunnen kandidaat-kopers over de streep trekken?

Opgeruimd staat netjes

Zorg er voor dat je huis is opgeruimd en er netjes en verzorgt uitziet. Laat nergens rommel rondslingeren en maak de vloeren vrij. Maak je huis overzichtelijk en de ramen schoon. Zo lijkt je woning optisch groter en lichter en schoner. Vergeet hierbij zeker de keuken niet. Zorg er voor dat er geen vaat zichtbaar is, maak het aanrecht proper en hang een schone hand- en/of theedoek op.

Gezellige woonsfeer

De eerste indruk van een huis is belangrijk en blijft lang hangen. Zorg voor een prettige en gezellige sfeer.  Vergeet niet dat de bezoekers via de inkomhal binnenkomen. Ruim die dus zeker ook op. Zorg ook voor een aangenaam binnenhuisklimaat. Niet té warm, maar zeker ook niet te koud.

Meer ruimte

Maak extra ruimte in je woning. Opruimen en schoonmaken doet wonderen.  De juiste lichtinval maakt je woning optisch groter. Dat kan eenvoudig de ramen te wassen, door de gordijnen te openen en grote voorwerpen voor het raam weg te halen. Schakel ook enkele lampen in. Denk hierbij aan spots in kasten of in de keuken.

Het sanitair

Maak ook het sanitair zoals de badkamer en het toilet grondig schoon. Laat geen handdoeken rondslingeren en sluit de klep van de WC. Breng enkele extra accenten aan. Heb je een lichte badkamer?  Leg dan bijvoorbeeld rode zeep op de lavabo en- of je bad of douche. Kies ook voor vrolijk gekleurde handdoeken.

Huisdieren

Hou er rekening mee dat lang niet iedereen houdt van huisdieren. Zorg voor een oppas wanneer je huis toegankelijk is voor bezichtiging. Laat ook geen kattenbak in je woning achter. Haal zeker alle dieren spullen uit het zicht en zorg ervoor dat je huis fris ruikt.

Huis verkopen via makelaar

Wil je je huis verkopen aan Bagro Vastgoed? Zorg er dan voor dat zowel in als rondom je woning alles opgeruimd en schoongemaakt is.