Tips om gezonder te drinken

Als je een positieve bijdrage wilt leveren aan je gezondheid is het belangrijk, je eetpatroon goed onder de loep te nemen. Wat echter vaak vergeten wordt, is de aandacht voor gezond drinken. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet.

 

Dranken zonder suiker en met weinig calorieën zijn het beste. 

Hieronder vallen:

  • koffie
  • thee
  • water

Let bij het drinken van koffie en thee op dat je hierbij ook wel een hoop cafeïne drinkt en ook cafeïne is niet erg goed voor je lichaam. Daarom kun je ook voor cafeïnevrije koffie gaan en kruidenthee, allebei deze dranken zijn cafeïnevrij en dat is een stuk beter voor de gezondheid.

Andere dranken

Wil je gezonder drinken, vermijd dan frisdrank, vruchtensappen en sterke dranken. Deze dranken leveren allemaal veel calorieën, door de aanwezige suikers of vruchtensappen. Je lichaam heeft geen suiker uit vocht nodig. Sterker nog, dit brengt alleen maar negatieve aspecten met zich mee. Wil je op een eenvoudige manier, bijdragen aan je gezondheid en de inname van calorieën beperken? Drink dan gewoon water. Omdat water geen calorieën bevat, is het goed, dit regelmatig te drinken.

Kalkgehalte van het water

Bij het vaststellen hoeveel magnesium en calcium aanwezig is in drinkwater, wordt in Nederland gebruikgemaakt van de indeling in vijf schalen. Elke schaal geeft de hoeveelheid calciumcarbonaat in het water weer. Hoe lager deze waarde, hoe zachter het water is.

De hardheid van het water is per gebied verschillend. Dit komt doordat grondwater als bron voor drinkwater wordt toegepast. In het zuiden van het land is in de bodem veel kalksteen te vinden. Logischerwijs is de hoeveelheid kalk in het water in Limburg hoger, dan in gebieden waar zich minder kalk in de bodem bevindt.

Verschillende waterontharders

 

Om het drinkwater zachter te kunnen maken, is het goed om een waterontharder aan te schaffen, zoals de Nanofix van Soft Water Systems. Deze filtert het water van kalk, zodat er water met minder kalk door je leidingen en apparaten stroomt. Met deze duurzame oplossing bereik je zachter water, wat lekkerder is om te drinken.

 

Bijkomende voordelen van de waterontharder zijn:

  • verlengde levensduur van apparaten
  • te gebruiken zonder waterafvoer
  • vrijwel overal te plaatsen
  • geen kalkaanslag in huis
  • onderhoudsvrije manier van ontkalken

Gezonder drinken

Zacht water, waarbij de belangrijke mineralen behouden blijven, is een goede keuze als jij je drinkpatroon naar een gezonder niveau wilt tillen. Door de katalyserende kracht van de waterontharder krijgen bacteriën geen kans.