Tips bij het uitkiezen van nieuwe meubels

Of je nu op zoek bent naar een heel nieuw interieur of alleen bepaalde meubels nieuw wilt, het uitzoeken van nieuwe meubels kost aardig wat tijd en geld. Je wilt natuurlijk niet al die tijd en dat geld kwijt zijn aan meubels waar je snel op uitgekeken bent. Met de tips die je hier vindt, voorkom je teleurstelling en zorg je voor een stijlvol interieur. 

Maak een moodboard

Wanneer je een moodboard maakt, heb je een duidelijk beeld van de meubels, kleuren en accessoires die je wilt combineren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de interieurbouwer uit Tilburg is het handig om al jouw wensen in één oogopslag te kunnen zien. Jouw ideale interieur staat dan dus op één pagina bij elkaar. Je kunt dan in één oogopslag zien of er bepaalde meubels of kleuren minder goed passen in het geheel. Het is heel eenvoudig om een moodboard te maken, je kunt bijvoorbeeld via Pinterest een moodboard maken. 

De nieuwe meubels testen

Er zijn steeds meer mensen die meubels online bestellen in plaats van in de winkel kopen. Het kopen van meubels online is handig en snel, maar kan ook zorgen voor teleurstellingen. Zo kan die bank niet zo comfortabel zitten of is de houten tafel toch net een ander soort hout als wat je dacht dat het was. Meestal duurt het ook even voordat de meubels thuis worden geleverd, dus de teleurstelling kan dan nog groter worden. Steeds meer bedrijven geven aan dat je de meubels terug kunt brengen of sturen als ze toch niet bevallen en dit is een goede uitkomst! Kijk dus of je de meubels kunt testen om te voorkomen dat je met meubels zit die toch net niet jouw ding zijn. 

Een plattegrond

Wil jij een bank waar iedereen op past en een eettafel waar je met tien man aan kunt zitten? Om te kijken op jouw meubels passen bij de woning kun je het beste een plattegrond maken. Bij een wat kleinere woonkamer moet je goed opletten wat voor bank je uitzoekt, bij een grotere woonkamer heb je veel meer keuze uit afmetingen en je kunt ook kiezen voor een bepaalde opstelling. Door dan een plattegrond te maken, weet je goed hoe jij je meubels kan gaan plaatsen en wordt het eindresultaat mooi. 

Welke materialen en kleuren? 

Ben jij gek op strakke, witte meubels? Of hou je meer van houten meubels? Als je deze keuzes van tevoren maakt, weet je veel beter welke kleuren goed bij elkaar staan. Zo staan veel witte dingen bij elkaar wat eentonig. Op het moment dat je hier wat hout bij zou toevoegen, staat het meteen stijlvoller.