Persoonlijk Merk: Hoe je jezelf op de arbeidsmarkt profileert

Een sterk persoonlijk merk is tegenwoordig net zo belangrijk als een goed cv en relevante werkervaring. Het helpt je om op te vallen tussen de vele sollicitanten en maakt je onderscheidend in de arbeidsmarkt. Maar hoe creëer je een effectief persoonlijk merk? 

Stap 1: Bepaal wie je bent

Voordat je begint met het bouwen van je persoonlijke merk, is het belangrijk om te bepalen wie je bent en wat je uniek maakt. Dit kan door middel van een profielfoto laten maken door LINK Fotografie. Stel jezelf daarna de volgende vragen:

 

Wat zijn mijn sterkte en zwakte?

Wat zijn mijn kernwaarden en overtuigingen?

Wat zijn mijn interesses en passies?

Wat is mijn doel en visie?

Als je deze vragen kunt beantwoorden heb je de eerste stap van je persoonlijk merk afgerond.

Stap 2: Creëer een onderscheidend verhaal

Nadat je jezelf beter hebt leren kennen, is het tijd om een verhaal te creëren dat je onderscheidend maakt. Hier kun je je kernwaarden, passies en unieke vermogens in verwerken. Het is belangrijk om dit verhaal op een heldere en overtuigende manier te vertellen, zodat het blijft hangen bij werkgevers en connecties.

Stap 3: Bouw een online aanwezigheid

Tegenwoordig is het cruciaal om een sterk online profiel te hebben. Dit betekent dat je actief moet zijn op relevante social media platforms, zoals LinkedIn, en dat je website of portfolio up-to-date moet zijn. Het is belangrijk om een consistent beeld te creëren over jezelf, zodat mensen snel een indruk kunnen krijgen van wie je bent en wat je te bieden hebt. De professionele profielfoto op LinkedIn is een belangrijk onderdeel van je online profiel. Het is de eerste indruk die je maakt bij anderen en het is de manier waarop mensen je herkennen. Daarom is het belangrijk dat je een professionele profielfoto hebt die je persoonlijkheid en je kwaliteiten weerspiegelt.