Niet alleen korting voor de consument

Albert Heijn wilt 2% korting van haar leveranciers, en wat leek dat Albert Heijn deze korting abrupt ging opleggen blijkt toch niet zo te zijn. De boeren zijn boos over de korting die Albert Heijn bij de leveranciers wilt opleggen, ze zijn bang dat deze korting hun portemonnee gaat treffen.

Korting doordrukken

Volgens een woordvoerder van Albert Heijn was het nooit de bedoeling om de korting er door te drukken. Albert Heijn heeft via een brief de leveranciers op de hoogte gesteld van de korting die ze willen, ongeveer 10% heeft hier op gereageerd. Albert Heijn heeft met de rest zelf contact gezocht.

Actie voeren

De vakbonden van akkerbouw, melkveehouders en varkenshouders hebben vrijdag actie gevoerd bij het hoofdkantoor van Albert Heijn. Omdat zij denken dat de leveranciers uiteindelijk deze korting bij hun gaat doorbereken en dat gaat de boeren geld kosten. Albert Heijn wilt nog steeds de 2% korting van leveranciers. Ook Jumbo wilt nu een korting van de leveranciers, we zullen binnenkort wel weten wat er gaat gebeuren.