Je tuin upgraden in 2022

Nu we de COVID-19-crisis achter ons laten, kunnen we vol goede moed het nieuwe jaar in. De meesten van ons beginnen aan de jaarlijkse schoonmaak en ruimen de tuin, zolder en garage op. Maar hoe til je de voorjaarsschoonmaak naar het volgende niveau? Je kunt tuinmeubelen kopen in Den Bosch, een zwembad laten aanleggen of een hovenier inhuren.. Waar mensen met groene vingers zo klaar zijn met het opruimen van een tuin kan het voor anderen een ware hel zijn. Wij leggen je uit hoe je hier zelf het beste aan kunt beginnen.

Zorg voor overzicht

Allereerst is het overzichtelijk krijgen van de werkzaamheden belangrijk. Maak voor jezelf een duidelijk stappenplan en houd je hier ook aan. Het maken van een planning is ook belangrijk, ga je hier elke vrije zaterdag aan werken of neem je een aantal vrije dagen op?

Regel de juiste materialen

Het huren, lenen of kopen van de juiste materialen kan je een groot aantal uren zwoegen besparen. Heb je een hoop snoeiafval of takken die je moet afvoeren? Overweeg het huren of lenen van een versnipperaar of laat een container komen. Dit kost misschien wel wat extra euro’s maar je bespaart een hoop ritjes naar de milieustraat. Vind je dit toch te duur? Raadpleeg enkele buren of stuur een appje in de buurt-Whatsapp. Misschien zijn er buren die graag meedoen, zo kun je de kosten onderling verdelen.

Schakel hulp in

Wanneer je alleen voor een grote klus staat, kan de moed al snel in je schoenen zakken. Vraag de buurjongen, je neef of een van je vrienden om je een of twee dagen te helpen. Geef ze hiervoor wel een beloning, dit hoeft geen geld te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om ze mee te nemen naar een goed restaurant of ze zelf een keer te helpen met klussen voor hun eigen tuin. 

Werkvolgorde

Een duidelijke werkvolgorde kan een hoop tijd besparen. Maak voor iedereen duidelijk welke taken eerst moeten worden afgerond en welke daarna komen. Zo weet iedereen wat zijn of haar taak is en wat de verwachtingen zijn. Ook is het niet verstandig om eerst je veranda te gaan bouwen terwijl er nog een hoop opgeruimd moet worden.