Is het beter om met sokken aan te slapen?

Tijdens de winter wordt het steeds, maar kouder. Jouw lichaam kan dan ook kouder aanvoelen. Wellicht heb jij dan ook veel last van koude voeten. Dan kruip je waarschijnlijk het liefst met sokken jouw bed in. Wil jij nou heerlijke sokken? Dan kan je die kopen bij Sokkenplaats.nl! Sokken heb je in allerlei maten en soorten. De een heeft liever dikke wollen sokken aan tijdens het slapen en de andere graag dunnetjes. Is het eigenlijk wel gezond om met sokken aan te slapen?

Waarom toch met sokken slapen

De een moet er niet aan denken om met sokken aan te slapen en de ander vind het heerlijk. Het is maar net wat je voorkeur is. Daarnaast is het er een belangrijke reden waarom je toch wel met sokken aan moet slapen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat iemand die met sokken aan slaapt, sneller in slaap valt. Als je veel last hebt van koude voeten, kan dat de reden zijn dat jij steeds maar niet in slaap valt. Het is dus wel echt goed om met sokken aan te slapen. Het geeft ook een signaal af aan je hersenen dat het tijd is om te slapen. Dit komt omdat door de stof van de sokken worden jouw bloedvezels geopend en hierdoor warmt jouw lichaam op. Door het opwarmen bereid je je lichaam voor op het slapen gaan. 

Het dragen van zachte stoffen helpt

Zoals je al kon lezen is het beter om sokken aan te doen wanneer je wilt gaan slapen. Daarnaast is het ook beter, omdat alerter bent als je het koud hebt. Zo ben je dus ook minder slaperig. Voor het slapen gaan is het juist prettig dat je slaperig bent. Warme voeten kunnen er daarom voor zorgen dat jij sneller in slaap valt. Het dragen van sokken zorgt er alleen niet voor dat jouw slaapproblemen oplossen. 

Welke sokken werken het beste?

Het ene paar werkt beter dan het ander. Sokken die van merinowol of kajsmier zijn gemaakt, werken het beste. Zorg er wel altijd voor dat je de juiste maat hebt. Het is namelijk niet goed voor jouw bloedcirculatie om te strakke sokken aan te doen.