Hoeveel kilometer kan ik rijden met mijn autobanden?

Eén van de meest gestelde vragen onder autorijders is toch wel hoe lang ze met hun autobanden kunnen rijden. De levensduur van autobanden hangt af van een aantal factoren. Zo spelen de aantal gereden kilometers, de weersomstandigheden en de juiste bandenspanning mee aan hoe lang je autobanden mee gaan. Toch zit de gemiddelde levensduur rond de 5 tot 10 jaar. In dit artikel zult u meer informatie krijgen over de levensduur van uw autobanden. Bij de juiste dealer vind je meer informatie zo vertellen ze je alles over Porsche banden.

De wetgeving rondom slijtage

De wetgeving in Nederland stelt dat er een grens aan slijtage van banden zit om nog legaal te kunnen autorijden. Zo moet de profieldiepte minimaal 1,6 mm zijn. De profieldiepte zit namelijk in de band voor de veiligheid tijdens het rijden. Een auto met versleten banden komt dan ook niet door de APK keuring.

Hoe lang kunnen mijn banden mee?

De levensduur van autobanden zijn afhankelijk van de factoren die ook in de inleiding zijn genoemd. De levensduur van een band in slechte omstandigheden is dan ook aanzienlijk korter. Hierbij worden autobanden bedoeld die veel kilometers gereden hebben, een ruige rijstijl hebben ervaren en op te lage spanning hebben gereden.

 

Ook speelt het type van de band ook een rol. Een A merk gaat dan ook langer mee dan een B merk. Tevens is het ook aan te raden om de autobanden op tijd te laten vervangen wanneer er sprake is van slijtage zodat er ongelukken voorkomen kunnen worden.

Alles over porsche banden

Porsche rijden staat ook bel bekend om “optimale prestaties.” Zo staan deze banden bekend om niet alleen performance maar ook echte veiligheid op de weg. De autobanden zorgen ervoor dat je enorm veilig van A tot B kan komen. Porsche banden gaan dan ook aanzienlijk langer dan de algemene autoband doordat ze bestendig zijn tegen allerlei situaties. De rijder kiest de band dan ook geheel naar eigen rijstijl of omgeving. Zo zijn er banden speciaal gemaakt voor langere afstanden en banden die gemaakt zijn voor hogere of lagere temperaturen. Een band gaat ongeveer 1000 tot 15000 km mee waarbij de daadwerkelijke duur volledig afhangt van hoe zuinig er met de band omgegaan wordt.