Hoe vaak wordt een rolcontainer geleegd?

Rolcontainers hebben tegenwoordig een belangrijke rol op bedrijfssites. Dit voor het milieuvriendelijk houden van het bedrijf, omdat het afval opgesloten blijft en daardoor je site netjes en opgeruimd oogt. Als ze niet nodig waren, zouden rolcontainers natuurlijk helemaal niet zijn uitgevonden. En er is nog meer, want ook bij je thuis kan dit soort containers nuttig zijn. Bijvoorbeeld voor het opruimen van je tuin waarbij je het groenafval meteen kan opslaan in de container. Om het even waarvoor je hem gebruikt, je vraagt je mogelijk af hoe vaak een rolcontainer wordt geleegd. In dit artikel vind je het antwoord op al vragen bij het huren van een rolcontainer.

Waarvoor dient een rolcontainer?

Een rolcontainer is een grote afvalbak op wielen waar je alle afval in kwijt kunt. Maar dit soort containers is ook ideaal voor bedrijven, vooral als je het goede voorbeeld wilt geven. Je kunt een rolcontainer gebruiken voor enkel papier en karton, voor huisafval, voor plastic en meer. Bovendien hebben ze een deksel om de container goed af te sluiten, zodat ongedierte op afstand blijft.

Hoe groot is een rolcontainer?

Er zijn verschillende maten rolcontainers. Het is dus belangrijk dat je goed overweegt waarvoor je de container gaat gebruiken, want de grootte zal afhangen van het materiaal dat erin wordt gegooid. Er zijn containers van 210 liter, 770 liter en 1100 liter.

Heb je geen idee als het gaat om de inhoud, vraag dan hulp aan het verhuurbedrijf. Zij hebben de kennis en ervaring om je de juiste richtlijnen en advies te geven, zodat je zorgeloos met de juiste afvalcontainer aan het werk kan.

Hoe wordt een rolcontainer geleegd

Als je een rolcontainer huurt, kies je zelf wanneer en hoe vaak je wilt dat deze geleegd wordt. Dit wordt vooraf afgesproken met het bedrijf en kan zelfs aangepast worden als je merkt dat de container sneller vol is geraakt dan je had gedacht.

Bij het legen van een rolcontainer komt het huurbedrijf bij je langs om de container op te halen en eventueel een nieuwe te plaatsen. Maar het kan ook zijn dat deze ter plaatse wordt geleegd.