Het bedekken van je eigen dak

Het kan erg vervelend zijn als je schade aan je dak hebt, want als het begint te regenen, is het mogelijk dat er regenwater in je woning terecht komt. Hierdoor is het dus ook goed mogelijk dat je binnen je woning last krijgt van waterschade. Zoals je wel kunt begrijpen, is het dus belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een dakdekker in te schakelen, maar is het ook mogelijk om je eigen dak te bedekken?

 

Zelf je dak bedekken is zeker mogelijk

Het is zeker een optie om je eigen dak te bedekken, aangezien het vrij eenvoudig werk kan zijn, maar je moet er wel rekening mee houden dat het goed moet gebeuren en daarnaast moet je ook bereid zijn om op een hoogte te werken. Het bedekken van daken kan door de hoogte erg gevaarlijk werk zijn. Mocht je het niet zien zitten om zelf het dak op te gaan, dan is het zeker aan te raden om MVH Dakwerken Oosterhout of een ander bedrijf in te schakelen. Zij zijn gespecialiseerd in daken en kunnen het bedekken van je dak uit handen nemen. 

 

Wat heb je nodig?

Wanneer je je eigen dak wilt bedekken, dan zul je daar ook verschillende spullen voor nodig hebben. Je kunt er het beste voor kiezen om EPDM dakbedekking en EPDM lijm aan te schaffen. De producten van EPDM zijn zeer kwalitatief en worden daarom ook door de meeste Nederlandse dakdekkers gebruikt. Naast de EPDM producten is het ook belangrijk dat je over verschillende gereedschappen beschikt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een stanleymes, gasbrander en een kwast. 

 

Denk altijd aan je eigen veiligheid

Zoals je in dit artikel gelezen hebt, maar ook zelf wel kan begrijpen, kan het bedekken van daken gevaarlijk werk zijn, voornamelijk omdat je op een hoogte gaat werken. Het is daarom erg belangrijk om altijd om je eigen veiligheid te denken. Bevestig daarom de ladder goed voordat je deze beklimt, want het komt wel eens voor dat een ladder wegglijdt en er gewonden vallen. Daarnaast is het ook verstandig om je handen te beschermen met handschoenen. Dat heeft ermee te maken dat je met een scherp stanleymes en een gasbrander gaat werken. Je wilt namelijk niet in je eigen handen snijden of je handen verbranden.