Een kredietkaart

Een kredietkaart is een wettig betaalmiddel. Het is eigenlijk bijna hetzelfde als een pinpas. Het verschil hier tussen is dat als je betaald met een pinpas, het geld meteen van je rekening is afgeschreven. Indien je met een kredietkaart betaald, duurt het soms wel minimaal drie weken voordat het geld is afgeschreven.

De voordelen van een kredietkaart

  1. Doordat het geld pas later van je rekening wordt aangeschreven en niet meteen, kan je aankopen doen die je normaal eigenlijk niet had kunnen doen. Een voorbeeld is dat je bijvoorbeeld hele mooie schoenen ziet die nu in de uitverkoop zijn. Je ziet dat dit het laatste paar is wat beschikbaar is in jouw maat. Ook staat er op de site dat deze soort schoenen niet meer worden gemaakt of verkocht na deze uitverkoop. Stel dat je op dit moment geen geld hebt om die schoenen te kopen, kan je ze met een kredietkaart alsnog kopen. Doordat het geld pas na ongeveer drie weken wordt afgeschreven kan je nu al een aankoop doen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je ervoor moet zorgen dat je over die drie weken dan wel geld hebt. Dit kan, want het kan zomaar zo zijn dat je salaris op dat moment gestort is bijvoorbeeld.
  2. Met een kredietkaart kan je sneller betalen. Met een pinpas moet je deze eerst in het pinapparaat doen om vervolgens je pincode in te toetsen. Met een kredietkaart hoef je niet (altijd) je pincode in te toetsen en kan je dus veel sneller even die ene aankoop doen.
  3. Het is ook mogelijk om een gratis kredietkaart te krijgen. Dit kan bij je bank. Sommige pakketten (bij het openen van een nieuwe rekening) bieden een kredietkaart aan waar geen kosten aan verbonden zijn. Dit omdat dit gewoon deel is van dat pakket dat je op dat moment gekozen hebt.