Een huis bouwen in het buitenland

De meeste Nederlanders dromen ervan om in de toekomst een huis te bouwen in het buitenland en om daar te gaan wonen. Dat is te begrijpen, want het is in het buitenland vaak lekker weer en het kan ook om een goedkoper land gaan dan Nederland. Veel mensen die een huis in het buitenland willen laten bouwen, kiezen ervoor om dit in Marbella te doen. Marbella is een prachtige plaats in het zuiden van Spanje.

 

Wat kost het bouwen van een woning in Marbella?

Wat een eigen woning bouwen in Marbella ongeveer gaat kosten, is erg lastig te bepalen. Wanneer je spreekt over een eigen woning, dan is het natuurlijk de bedoeling dat de volledige woning naar eigen wens en eisen ontworpen wordt. Je kunt je dus wel voorstellen dat je wensen en eisen een grote rol spelen in de prijs die je uiteindelijk zult betalen. Je kunt er in ieder geval wel rekening mee houden dat het bouwen van een woning in Marbella in veel gevallen goedkoper is dan in Nederland. Wil je weten wat het ongeveer gaat kosten? Neem dan contact op met een specialist op dit gebied. 

 

Het vinden van een perceel 

Veel mensen die ervan dromen om een eigen huis in Marbella te bouwen, vergeten vaak dat je ook een perceel nodig hebt waar je dit op kan bouwen. Een perceel is een stuk grond dat geschikt is voor het bouwen van een huis. Percelen in Marbella zijn zeker niet goedkoop, maar wel een stuk goedkoper dan in Nederland. Een perceel moet je altijd zorgvuldig kiezen omdat dit veel effect kan hebben op het huis dat je wilt bouwen. Het is daarom aan te raden om als Nederlander te spreken met een Nederlandse makelaar, zoals Excellent Marbella. Zij kunnen je helpen met het vinden van een geschikt perceel, maar kunnen je ook adviseren. 

 

Een hypotheek aanvragen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je een eigen huis niet zelf kan betalen en dat je graag geld wilt lenen om je droomwoning te realiseren. Helaas is dit erg lastig, want Spaanse banken lenen niet graag hun geld uit aan buitenlanders. Daarnaast zijn er ook maar weinig Nederlandse banken die willen investeren in de Spaanse vastgoedmarkt. Een van de weinige opties die je dan hebt, is op zoek gaan naar een andere kredietverstrekker die jou een hypotheek wil verstrekken.