Een aanhangwagen kopen of huren?

Als je ondernemer bent en dagelijks werkzaamheden buiten de deur uitvoert, is de kans vrij groot dat je wel eens een aanhangwagen nodig hebt. Deze kun je bijvoorbeeld nodig hebben voor het vervoeren van middelen, maar ook voor het afvoeren van afval naar een milieustraat. Veel ondernemers die wel eens een aanhangwagen nodig hebben, kiezen ervoor om een aanhangwagen te huren. 

Huren is op de lange termijn duur

Wanneer je voor je bedrijf een aanhangwagen wilt huren, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het huren van een aanhangwagen op de lange termijn erg duur is. Mocht je dus regelmatig of misschien wel dagelijks een aanhangwagen nodig hebben, dan kun je misschien beter een BW Trailers aanhangwagen kopen bij Van Laar Aanhangwagens. Dit zal je veel geld besparen, maar je moet er wel rekening mee houden dat er ook andere kosten zijn. Zo is het belangrijk dat een aanhangwagen regelmatig onderhouden wordt zodat de aanhangwagen zo lang mogelijk meegaat. Daarnaast is het ook mogelijk dat je aanhangwagen gekeurd moet worden voordat je hiermee mag rijden. 

Wanneer heb je een speciaal rijbewijs nodig?

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden als je een aanhangwagen wilt kopen of huren, is dat het soms verplicht is om een speciaal rijbewijs te hebben. In Nederland is het toegestaan om een aanhangwagen met een enkele as en een maximaal gewicht van 750 KG te gebruiken met je autorijbewijs. Als je dus een grotere aanhangwagen wilt huren of kopen, is het zeker nodig om daar een speciaal rijbewijs voor te halen. Gelukkig kun je zo’n rijbewijs op een zeer korte termijn halen en dat is ook echt nodig. 

Is er een mogelijkheid om een aanhanger te leasen?

Als je een beginnende ondernemer bent, dan is het natuurlijk te begrijpen dat je niet direct een aanhangwagen van enkele duizenden euro’s aan kan schaffen. Gelukkig wil dat zeker niet zeggen dat je op een goedkopere manier over een aanhangwagen kan beschikken, want het is in Nederland ook mogelijk om bij verschillende bedrijven een aanhangwagen te leasen. Wanneer je een aanhangwagen wilt leasen, is het wel erg belangrijk om er rekening mee te houden dat je vast zit aan een contract. Het voordeel hiervan is dat je altijd een aanhangwagen tot je beschikking zult hebben.