Drie manieren om je huis te verwarmen zonder gas

Ben je het beu om in de kou te zitten zodat je op de hoge gasrekening kunt besparen? Dat is heel begrijpelijk! Daarom bespreken we in dit artikel drie manieren om je huis te verwarmen zonder dat je de convectieverwarming aan hoeft te zetten.

Duurzaam met infraroodpanelen

Een hele goede manier om het lekker warm in huis te hebben, is door het installeren van infrarood panelen. Deze wijze van verwarmen is elektrisch en de panelen kunnen overal in huis geïnstalleerd worden. Vraag je je nu af hoe je bespaart met infrarood panelen, aangezien elektriciteit ook duur is tegenwoordig? Dat is heel simpel: gas is de grootste boosdoener als het gaat om een hoge rekening, niet elektriciteit. Daarnaast zijn infrarood panelen laag in verbruik. Een infraroodkachel kopen bij infraroodpaneel.nl is dus een zeer goede mogelijkheid als je van het gas af wilt.

Een sfeervol haardvuur

Heb je een open haard of houtkachel in huis? Dan kun je ervoor kiezen om het huis op te warmen door middel van een haardvuur. Niet alleen geeft een houtkachel of open haard veel warmte af, het is ook nog eens heel sfeervol en goed voor de romantiek en gezelligheid. Verdrink in elkaars ogen of kruip weg met een goed boek en een drankje voor een knisperend haardvuur en geniet van een warme avond!

Kachels zonder hout of gas

Houtkachels zijn natuurlijk niet de meest gezonde optie; de CO2 die uitgestoten wordt is slecht voor mens, dier en milieu. Daarnaast is haardhout niet goedkoop en moet je leren hoe je goed stookt, omdat het anders aardig kan stinken. Je huis gasloos verwarmen kan gelukkig ook zonder hout te stoken; je kunt tegenwoordig kachels kopen die op bio ethanol werken. De CO2 uitstoot is een stuk minder dan wanneer je hout stookt, bio ethanol is goedkoper dan hout en je hebt er geen schoorsteen voor nodig.

 

Samengevat: als je wilt besparen op gas, doe je er goed om je huis te verwarmen met elektrische infrarood panelen, door hout te stoken of met een een moderne bio ethanol haard.