Dit moet je weten voor de aanschaf van een goed matras

De aankoop van een nieuw matras is best een belangrijke aankoop aangezien we ongeveer een derde van ons leven doorbrengen op een matras. Precies daarom wil je er ook zeker van zijn dat je een goed matras uitkiest, zodat je kunt genieten van een goede nachtrust. In dit artikel delen we wat tips, zodat jij het matras kan kiezen dat perfect past bij jouw wensen en behoeften. 

Bepaal hoeveel geld je aan een matras wilt uitgeven

Zeker wanneer je wilt investeren in een kwalitatief goed matras, kan dit je best veel geld kosten. Het is verstandig om van tevoren een budget vast te stellen. Zo weet je hoeveel geld je maximaal wilt besteden en dit maakt het makkelijker om een geschikt matras uit te zoeken. Er zullen dan automatisch wat opties wegvallen en omdat je weet wat je te besteden hebt kun je veel gerichter zoeken. Wanneer je kwaliteit belangrijk vindt en je op zoek bent naar een biologisch matras, kun je een schuimmatras kopen bij Una Matras

Kies het juiste materiaal 

Er zijn verschillende soorten matrassen te koop. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw matras, is het goed om te weten welke materialen er gebruikt worden om matrassen mee te maken. De meest voorkomende materialen waar matrassen van gemaakt worden, zijn: 

 

  • Koudschuim
  • Traagschuim 
  • Latex
  • Springvering
  • Pocketvering

 

Daarnaast bestaan er ook matrassen met een combinatie van de verschillende matrassen. Een matras met pocketvering wordt dan bijvoorbeeld afgetopt met koud- of traagschuim. 

Weet welke maat je nodig hebt

Waarschijnlijk heb je al een bed of boxspring staan waar je een matras voor zoekt. Het is dan handig om te weten welke afmetingen dit bed heeft, zodat je weet hoe groot het matras moet zijn. Dit hangt er natuurlijk ook vanaf hoe groot jij zelf bent, of je samen met je partner slaapt, of alleen. 

Matras testen

Als je denkt dat je het perfecte matras gevonden hebt, is het wel fijn om te weten hoe het ligt. Je kunt het matras even uitproberen in de winkel, maar het is natuurlijk nog beter om hem thuis uit te proberen. In veel winkels is dat tegenwoordig mogelijk. Als die optie er is, maak er dan zeker gebruik van!