Als ondernemer heb je te maken met zeer veel risico’s

Waar veel mensen niet of nauwelijks bij stilstaan is dat ondernemen veel risico’s met zich meebrengt. Er hoeft maar even iets mis te gaan en een bedrijf krijgt een enorme claim. Het is daarom zeer belangrijk dat ondernemers er alles aan doen om zoveel mogelijk risico’s in te dekken. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn er diverse stappen die je moet nemen. In dit artikel gaan we in op welke risico’s er zijn en hoe je dure fouten voorkomt. 

 

Fouten in de boekhouding kunnen zorgen voor enorme boetes

 

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor een sluitende boekhouding. Wanneer je hier fouten in maakt dan kun je erg hoge geldboetes krijgen. Het is daarom zeer belangrijk dat je vooraf weet wat hier allemaal bij komt kijken. In de meeste gevallen is het verstandig om hiervoor in zee te gaan met een boekhouder in Bergen op Zoom. De boekhouder weet precies waar erop gelet moet worden en kan je tips geven die je helpen bij het boekhouden. Bovendien weet een boekhouder het in veel gevallen ook voor elkaar te krijgen om ervoor te zorgen dat jij minder belasting betaalt. 

 

Een werknemer brengt schade aan bij een ander bedrijf

 

 Als je een b2b onderneming hebt dan kan het zijn dat je met grote bedrijven werkt. Wanneer een werknemer van jouw voor schade zorgt bij zo’n bedrijf, dan kan het zijn dat dit bedrijf de schade op jou probeert te verhalen. Om te voorkomen dat je met een enorme schuld achterblijft, kun je het beste een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Met deze verzekering ben je tot een bepaald bedrag aan schade verzekerd. Zoek vooraf uit waar je een goede verzekering kunt afsluiten en kijk goed naar de voorwaarden. Het laatste waar je op zit te wachten is dat een verzekeraar weigert om uit te betalen wanneer je dit hard nodig hebt. Zoek dit daarom van te voren uit en voorkom nare verrassingen. 

 

Om wat geld te besparen kun je het beste de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Op maandbasis is het verschil in euro’s wellicht klein, maar op jaarbasis kan het behoorlijk oplopen.