5 leuke beroepen in de bouw

In de bouw werken is een interessante branche waar techniek en creativiteit samenkomt. Het is afwisselend werk met waanzinnig veel uitdagingen. Bovendien zie je altijd resultaat, welk beroep je in de bouw ook hebt.

Hieronder volgen 5 leuke bouwberoepen:

  1. Metselaar
  2. Isolatiemonteur
  3. Loodgieter
  4. Meubelmaker
  5. Rietdekker

1. Metselaar

Een metselaar heeft gevarieerd werk. Het draait niet alleen om stenen metselen en voegen, maar een metselaar krijgt ook vaak te maken met bekisten, reparatiewerk en het storten van beton. Voor ieder project is er weer een andere aanpak nodig. Daarmee is het ‘metselaars-vak’ echt vakmanschap en kan een goede opleiding metselaar niet missen.

2. Isolatiemonteur

Investeren is isoleren én dat is iets wat de isolatiemonteur doet. De isolatiemonteur combineert de juiste materialen, met de juiste werkwijze tot een goed geïsoleerd resultaat. Het leuke aan dit beroep omtrent bouwwerkzaamheden is dat het enorm gevarieerd is. Daken, muren, ramen en kelders kunnen geïsoleerd worden en ieder gebouw vraagt een andere aanpak. Bovendien resulteert het altijd in lagere energierekeningen van de klanten, en dat is ook nog eens goed voor het milieu.

3. Loodgieter

Een loodgieter is niet alleen bezig met het ontstoppen van toiletten. Met dit beroep krijg je te maken met een breed takenpakket. Een loodgieter voert allerlei werkzaamheden rondom leidingen uit, zoals installeren, onderhouden en repareren. Bij dit beroep is het belangrijk om met de juiste materialen en met het juiste apparatuur aan de slag te gaan. Dat vraagt goed inschattingsvermogen en handige handjes!

4. Meubelmaker

Een meubelmaker. Je ziet ze vandaag steeds minder terug in de bouwwereld, en dat is jammer. Meubelmakerij is pure ambacht. Meubelmakers zijn de bouwtechnische kunstenaars in de wereld. Met gebruik van verschillend materiaal, het juiste gereedschap en de meest verfijnde technieken weet een meubelmaker prachtstukken te maken. Denk bijvoorbeeld aan meubels, zoals tafels, stoelen, banken en kasten. Bovendien kan een meubelmaker ook allerlei reparatiewerkzaamheden uitvoeren.

5. Rietdekker

Een rietdekker is niet alleen iemand die riet op de daken van gebouwen legt. Een rietdekker doet meer dan dat. Ook het takenpakket van een rietdekker is veelzijdig. Er komen met grote regelmaat onderhoudswerkzaamheden en renovatie projecten bij om de hoek kijken. Het kan ook voorkomen dat er sloopwerkzaamheden nodig zijn.