16 uur bevochtiging met Optifree PureMoist

Als jij een nieuwe lenzenvloeistof nodig hebt, of je bent nieuw en moet een eerste lenzenvloeistof uitkiezen, dan is Optifree PureMoist één van de meest verkochte opties die je hebt. Deze vloeistof is specifiek bedoeld voor zachte lenzen en heeft een aantal kenmerken waardoor het een bijzonder goede allround optie is. Voordat je besluit om deze lenzenvloeistof te kopen, breng je een bezoekje aan je opticien. Deze kan je dan vertellen of het een goede keuze is voor het type ogen dat je hebt. Krijg je van deze specialist het groene licht, dan kun je Optifree PureMoist zelf proberen. En, zoals je hier leest, dat levert een groot aantal voordelen op.

Optifree PureMoist voor optimale bevochtiging

De reden waarom zoveel lensdragers voor Optifree PureMoist kiezen is omdat het je lenzen 16 uur vochtig houdt. Dat is dus hoe lang je ze kunt dragen zonder dat je ze gaat voelen en ze irritatie gaan veroorzaken. Terwijl je de lenzen in hun container opbergt, vormt zich een vochtige laag rondom de lenzen en dat zorgt ervoor dat je ze zo lang comfortabel kunt dragen. 

Een grondige reiniging

De formule die gebruikt wordt om de lenzen te reinigen terwijl ze opgeborgen zijn, is door Alcon recentelijk verbeterd. Er wordt met Optifree PureMoist namelijk gebruik gemaakt van twee verschillende desinfecteermiddelen, namelijk Polyquad en Aldox. Terwijl je lenzen in hun container in de lenzenvloeistof liggen, zorgen deze twee middelen ervoor dat bacteriën, schimmels en eiwitten van de lenzen verwijderd worden en jij ze weer schoon in doet de volgende dag.

Probeer het uit

Het is dus niet vreemd dat zoveel lenzendragers voor Optifree PureMoist kiezen. Dat betekent echter niet dat het automatisch ook de beste lenzenvloeistof is voor jou. Dat kun je alleen bepalen door het zelf uit te proberen. Koop een klein flesje Optifree PureMoist (een reisverpakking is dan ideaal) en probeer de vloeistof een week of twee weken uit. Ben je tevreden, ga dan even langs je opticien om je ogen te laten testen. Deze kan dan zien of je ogen vanuit een medisch oogpunt ook goed op de vloeistof reageren. Krijg je van je opticien het groene licht, dan kun je een grotere hoeveelheid Optifree PureMoist aanschaffen online en profiteren van een interessante volumekorting.

Enkele feitjes over lenzenvloeistof

Het vinden van een goede lenzenvloeistof in het grote aanbod van Lens2Day is bijzonder belangrijk als je optimaal draagcomfort wilt ervaren als je je lenzen in je ogen hebt. Dat is vrij vanzelfsprekend, maar wist je dat:

  • Een goede lenzenvloeistof er ook voor zorgt dat je lenzen op hun plek blijven zitten in je ogen?
  • Lenzenvloeistof ervoor zorgt dat het hoornvlies van je ogen de lenzen niet afstoot tijdens het dragen?
  • Je om die redenen je lenzen nooit in gewoon water mag bewaren?
  • Je je container voor je lenzen elke keer dat je een nieuwe fles lenzenvloeistof aanbreekt moet vervangen voor een nieuwe?
  • Er ook lenzenvloeistof bestaat voor mensen die allergisch zijn voor conserveringsmiddelen?
  • Je je lenzenvloeistof voordeliger aanschaft bij een online winkel?